Kuukausi täynnä!

Ensimmäinen opiskelukuukausi on mennyt todella nopeasti! Paljon on tullut opittua uutta ja nähtyä mitä erilaisimpia laitteita ja tarvikkeita. Mutta parasta ehkä on fiilis, jonka saa samanhenkisten ihmisten kanssa ajatustenvaihdosta! Innostus käsityöalaan on siis vaan kasvanut tämän kuukauden aikana.

Tällä viikolla ammattialan historiassa saimme esitettyä ryhmätyömme renessanssista ja tuntui että kuulijakunta tykkäsi. Nyt on kiva vaan istua ensi viikolla näillä hissantunneilla ja kuunnella muiden esityksiä 🙂 Esitysten jälkeen alamme suunnittelemaan nukelle vaatteita eli se Tilda-tyylinen nukke, joka tuli tehtyä heti opintojen alussa, saa vaatteet! Ajattelin tehdä renessanssi-vaatteet kun siihen aikakauteen nyt on tullut perehdyttyä.

Ompelutunneilla viimeistelimme keskeneräisiä töitä. Sain oman essuni ”poikkarin” valmiiksi eli nyt on suunnitelmat olemassa ja pitäisi sitten vaan aloittaa toteuttaminen.

Tällaisen kassin sain alkuviikosta valmiiksi:

musta-punainen kassi

Ompelutunneilla aloitimme myös asiakastyönä tyynyn teon. Tyynyihin oli kakkosluokkalaiset tehneet keskustan tilkkutyönä ja me sitten jatkamme ne tyynyiksi.  Sain tyynyn etuosan valmiiksi sekä takaosaa valmisteltua. Ensi viikolla jatkuu työt sen kanssa.

Kirjonnassa kokeilimme konekirjontaa ja tällaisia kokeiluja sain aikaan:

konekirjontaa
Tuosta  hopealangalla tehdystä sydämestä farkkukankaalla ajattelin tehdä pienen pussukan. Eli saa jotain käyttöönkin näistä kokeiluista. Kirjonnan omaan projektiin eli kirjottuun kassiin sain leikattua kankaan ja ostettua kirjontalangat. Nyt sitten kuvioiden siirto mustalle kankaalle (hieman tuottaa päänvaivaa) ja kirjomaan!

 

Kommenttisi: