Värjäämössä – kolmas kerta

Viimeinen värjäyksen opetuspäivä oli perjantaina. Värjäsin villalankaa sekä puuvillaisen paitapuseron, jota en ole koskaan käyttänyt juurikin sen värin vuoksi. Käytimme viimeisen kerran tehokkaasti – palautimme kotona täytetyt ”kokeet” opettajalle ja syöksyimme värjäämään… ehtipä sitä hyvin neljän tunnin aikana tehdä kaiken sen mitä olin ajatellutkin.

Tässä langat ennen värjäystä ja värjäyksen jälkeen :

lanka ennen värjäystävärjätty lanka

 

Valkoisesta tuli lila ja oranssinpunainen.

 

Paitakangas ennen ja jälkeen värjäyksen :
paitakangas ennen värjäystävärjätty paita

Roosan pinkistä tuli turkoosi.

Värit olivat mielestäni oikein onnistuneet. Nyt vain keksimään mitä noista villalangoista sitten tekisi…

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”Värjäämössä – kolmas kerta

  1. Moikka, en olekaan kerennyt hetkeen seurailemaan säännöllisesti blogiasi. Onpas hauskaa kuinka eri tavalla meidän ja teidän kouluissanne edetään. Meillä ei vielä ole ollut kankaiden/lankojen värjäystä edes mainittu. 😀 en tiedä oletko käynyt minun blogissani, mutta meillä tosiaan oma hame nyt tehty (pitäisi saada tässä lähiaikoina päivitettyä), ja nyt aloitamme paidan tekemisen. 🙂 Nuo värjäyshommat kuulostavat mielenkiintoiselta.

    Tykkää

    • Kiva kuulla että seurailet 😉 Silloin tällöin olen blogiasi vilkuillut, kiva lukea mitä opiskeluillesi kuuluu! Jännä tosiaan miten erilailla eri kouluissa mennään… meillä keskitytään ilmeisesti alkuun perustaitojen hiomiseen ihan urakalla. No, hyvä niin sillä perustaitoja tässä kyllä kaipaa kun ompelukoneen kanssa en ennen koulua ollut kovin sinut. Hameesta mekin kuulema vaatteiden teon aloitamme… joskus kai vielä tämän vuoden puolella. Ekan jakson työt on vielä arvosteltavana eli niistä saatavaa palautetta mielenkiinnolla odottelen.

      Tykkää

Kommenttisi: