2. jakso alkoi

Nyt on 2. jaksoa viikko takana. Tässä jaksossa meillä on sisustusompelua ja sisustustyön suunnittelua sekä erikoistekniikoita. Tälle jaksolle meistä vaateartesaani opiskelijoista on tehty yksi iso ryhmä eli ryhmässä on mm. 1. ja 2. vuoden aikuisopiskelijoita sekä 3. vuoden nuoriso-opiskelijoita. Jännä nähdä miten tällainen eritasoisten opiskelijoiden ryhmä toimii.

Sisustusompelun aloitimme erilaisiin verhoihin tutustumalla ja tekemällä pieniä verhoja malliksi. Nyt on ohjeet ja ensikosketus tavallisimpiin verhoihin eli ainakin sivu-, paneeli- ja laskosverhot tulivat tutuiksi. Teemme vain pienen kurkistuksen sisustusompelun maailmaan ja oli melko järkyttävää nähdä mitä kaikkea mm. verhojen maailmaan sisältyy. Verhojen ompelu ei todellakaan ole vain ylä- ja alapäärmeen ompelua! Saimme tehtäväksi suunnitella pariin koulun luokkaan ehdotelman verhoista.

Sisustustyön suunnttelun aloitimme suunnittelemalla tyynysarjaa koulun myymälään myyntiin. Ensin ideoita metsästäen ja sitten esitys paperille. Oma ehdotukseni jäi vielä hautomaan – kuten melko monella muullakin – eli ensimmäinen ehdotelma ei mennyt sinällään läpi opettajille esittelystä.  Sisustustyön suunnittelu ja sisustusompelu tullaan yhdistämään jakson aikana yhden ison asiakastyön tekoon kun pitäisi tehdä ilmeisesti jonkunlainen seinävaate. Ensin suunnitellaan ja sitten toeutetaan pienissä ryhmissä osa suunnitelmista.

Erikoistekniikoissa tutustuimme tilkkujen maailmaan – joka sekin on yllättävän iso kokonaisuus. Saimme tehtäväksi harjoitella useampaa tilkkutekniikkaa ja sitten tehdä tilkkutyönä meikkipussit koulun myymälään. Lisäksi piti aloittaa oman tilkkutyön suunnittelu eli se pitäisi saada tämän jakson loppuun mennessä valmiiksi.

Mielenkiintoinen tilkkutyökirja – tosin viroksi:

mielenkiintoinen kirja

Ensi viikko on syysloma ja tuntuu että noita suunnittelutöitä ainakin pitäisi tehdä sekä kenties metsästää kankaita omaan tilkkutyöhön. Lisäksi 1. jakson kirjontatyö pitäisi saada valmiiksi…  Kiireitä siis riittää!

Kommenttisi: