Hameen peruskaavaa ja taidetta

3. jakso on jo hyvässä vauhdissa ja nyt vasta ehdin päivittämään opiskelun tilannetta! Tällä jaksolla on todella pitkiä päiviä ja tulee paljon teoriaa. Aloitimme vihdoin aloitimme kauan kaivatun kaavaopin eli vaatetusompelussa aloitimme hameen peruskaavan opiskelua. Tämän lisäksi meillä on taidehistoriaa ja kuvallista ilmaisua.

Vaatetusompelussa teemme hameen peruskaavat omilla mitoillamme. Tällä viikolla pääsimme jo kuositteluun ja puolikkailla mallinukeilla harjoittelimme kellohameen eri kellotusten tekoa.

Tein punaisen puolikellohameen pienoiskoossa 🙂

IMG_20141212_082739

Taidehistoriassa aloitimme historian alusta eli esihistoriasta, sitten jatkettiin Kreikan ja Rooman antiikkiin.  Alussa katsoimme myös dokumentin saamelaisnoidista ja Rooman valtakunnan noususta ja tuhosta. Toisella viikolla jatkoimme keskiajan taiteeseen ja renessanssiin. Paljon asiaa lyhyessä ajassa! Jakson lopulla on annettava selvitys jokaisesta ajanjaksosta vastaamalla annetun kysymyslistan kysymyksiin. Onneksi kysymykset saatiin jo nyt niin voi aloittaa aineiston kokoamisen heti!

Kuvallinen ilmaisu-kurssilla maalaamme ja piirrämme taiteilija-opettajamme Jukka Teittisen johdolla. Ensimmäisenä päivänä mm. uppouduimme väreihin tekemällä suuret maalaukset yhden värin eri väriasteikon väreillä. Tein sinisellä ja huomasin, että olikin todella haastavaa pysyä sinisen väreissä – helposti olisi tullut liilaa tai vihreää kun värejä sekoitteli. Vaikka työ ei saanut esittää mitään näin maalauksessani meren 🙂 Toisella keralla tutustuimme pikapiirroksiin ja teimme pieniä lyijykynäpiirroksia isolle paperille. Harjoituksina oli mm. ei saa katsoa paperille kun piirtää, piirrettävä vasemmalla kädellä tai että ei saa katsoa piirrettävää esinettä vaan vain tunnustella sitä pöydän alla. Haastavaa oli pitkästä aikaa piirtää… mutta silti innostavaa! Päivän lopulla kaikki paperit laitettiin luokan lasioviin (käytävälle päin) ja ihastelimme omaa pientä taidenäyttelyämme.

Kommenttisi: